FOTO Treći Županijski plac: šarolikost ponude tijekom srpanjske subote

vv / varaždinska županija | 20.7.2019. u 13:38h | Objavljeno u Aktualno

Toplo prijepodne ove srpanjske subote išlo je na ruku prodavačima i kupcima, ali i znatiželjnicima, koji su se našli na Franjevačkomm trgu gdje je održan treći Županijski plac. A treći Plac bio je najraznovrsniji dosad – na klupama se moglo naći svježe i prerađeno voće i povrće, sokovi, džemovi, vina, pčelinji proizvodi, razna ulja (uključujući i bučino), lavanda i proizvodi od lavande, proizvodi od heljde, sirevi i suhomesnati proizvodi, domaća tjestenina i mlinci, ljuti umaci, prirodna kozmetika, kaktusi i sukulenti, pekarski i slastičarski proizvodi i uporabni i ukrasni predmeti ručnog rada.

Zupanijski_plac_3.JPG

Tridesetak proizvođača izlagalo je i prodavalo svoje proizvode od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu, koji je bio iznenađujuće pun za ovo doba godine.

- Usred sezone godišnjih odmora, ovako velik broj izlagača, građana i posjetitelja baš veseli. Izlagačima je to zapravo jedinstvena prilika da dođu ovdje jedanput mjesečno te promoviraju svoje proizvode potpuno besplatno - rekla je savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je obišla sajam u pratnji supruga.

Zupanijski_plac_1.JPG

Iako već sama lokacija održavanja sajma garantira dobar promet prodavačima, za podizanje atmosfere pobrinula se udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“, čiji su članovi glazbom zabavljali okupljene. Kako glazbom, tako i tradicijskom odjećom i, naravno, okusima oduševili su prisutne – vidovečki gibanik i kučanski koščičjak bili su dio ponude koja je najbrže nestala s klupa.

Plac održan pod sloganom „Podržimo lokalno – kupujmo domaće!“ tako se pokazao kao pun pogodak i manifestacija s dobrom perspektivom čije sljedeće izdanje u rujnu i građani i proizvođači već sad jedva čekaju.

Zupanijski_plac_2.JPG