FOTO Na 21. sajmu Lov, ribolov, priroda i turizam stotinjak izlagača iz 10 zemalja Foto: Siniša Sović / FAS

FOTO Na 21. sajmu Lov, ribolov, priroda i turizam stotinjak izlagača iz 10 zemalja

D.P/Varaždinske vijesti | 7.10.2016. u 20:27h | Objavljeno u Aktualno

- Na 21. sajmu Lov, ribolov, priroda i turizam koji je jutros otvoren u varaždinskoj Areni predstavlja se stotinjak izlagača iz 10 zemalja, što je zasad rekordan broj i time smo izuzetno zadovoljni - kazala je jutros na otvorenju direktorica Sajma Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak je istaknuo kako je Hrvatska poznata lovačka destinacija u cijeloj Europi te kako su najbolje mjesto okupljanja upravo sajmovi.

- U zadnjih nekoliko godina iskristalizirala su se dva ovakva sajma, jedan u Osijeku, a drugi u Varaždinu i mislim da su oba dostojna sajmovanja kakvo je i u Europi i ovakve manifestacije Hrvatski lovački savez od prvog dana podržava - kazao je Dečak.

Sajam lova 1

Novinarima je pojasnio i kako je 'interes mladih za lovstvom veliki, ali zbog nakaradnog zakonodavstva' mnogima je onemogućeno polaganje lovačkog ispita.

- Naime, bilo je regulirano da se tek s 18 godina može ići polagati lovački ispit, što je apsurdno i primjerice u nama susjednim zapadnim zemljama to je 16 godina, a u Švicarskoj 14. Mi smo se sada izborili da mladi u Hrvatskoj sa 16 godina mogu polagati lovački ispit i to ne samo muškarci nego i djevojke, odnosno dame kojih je trenutno u lovstvu oko 1,5 posto - kazao je Dečak.

Djelić atmosfere s današnjeg otvorenja pogledajte u fotogaleriji.

Sajam lova 20

Sajam lova 19

Sajam lova 18

Sajam lova 17

Sajam lova 16

Sajam lova 15

Sajam lova 14

Sajam lova 13

Sajam lova 12

Sajam lova 9

Sajam lova 11

Sajam lova 7

Sajam lova 6