Formiran saborski Odbor za poljoprivredu, među članovima i novomarofski gradonačelnik Jenkač

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.8.2020. u 14:26h | Objavljeno u Aktualno

U novom sazivu Hrvatskog sabora formirani su i odbori, među njima i Odbor za poljoprivredu u kojem će sudjelovati novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Kako stoji u opisu, djelokrug njihova rada su poslovi utvrđivanja i praćenja provođenja politike, a u postupku donošenja zakona, i drugih propisa u području poljoprivrede, morskog i slatkovodnog ribarstva, marikulture, veterinarstva, sela i ruralnog razvoja te šumarstva i vodnog gospodarstva.

Na čelu Odbora je Marijana Petir, njezina zamjenica odnosno dopredsjednica Odbora je Ružica Vukovac, dok su članovima imenovani: Siniša Jenkač, Josip Đakić, Goran Ivanović, Ljubomir Kolarek, Anja Šimpraga, Stipan Šašlin, Martina Grman Kizivat, Nikša Vukas, Željko Lenart, Marin Lerotić i Vilim Matula, prenosi Agroklub.

U prošlom, 9. sazivu Sabora predsjednik je bio Slaven Dobrović, potpredsjednik Josip Križanić, a članovi Emil Daus, Damir Felak, Branko Hrg, Dragana Jeckov, Franjo Lucić, Božica Makar, Ana-Marija Petin, Alen Prelec, Davor Vlaović pa i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.