Čačić: "Predložene mjere za pomoć gospodarstvu su dobre i odmjerene, ali... " Foto: Ilustracija/Arhiva VV/Krešimir Đurić

Čačić: "Predložene mjere za pomoć gospodarstvu su dobre i odmjerene, ali... "

IHR/Varaždinske vijesti | 2.4.2020. u 10:18h | Objavljeno u Aktualno

- Predložene mjere su dobre, odmjerene i od njih se ne može pobjeći - komentirao je za Večernji list aktualni varaždinski župan Radimir Čačić novi paket mjera pomoći gospodarstvu kojeg je jučer predstavio premijer Andrej Plenković.
Bivši potpredsjednik Vlade za gospodarstvo ipak smatra kako jednu od predloženih mjera treba odmah mijenjati, a riječ je o oslobođenju poreza na dobit i dohodak i doprinosa jer se takvom mjerom, s kojom su uspostavljeni posebni razredi, potiče smanjenje poslovanja.
- Oni granični koji su na 40 posto potrudit će se da padnu ispod 50 posto prihoda. Svi će to napraviti i tu mjeru mora se odmah mijenjati. Svi koji su snažno udareni koronom moraju biti oslobođeni poreznih davanja i doprinosa na svim razinama - rekao je i dodao kako neki neće to zatražiti jer nije bespovratno.

- Nakon tri, šest ili koliko već mjeseci treba napraviti analitiku smanjenja ukupnog prihoda u odnosu na 2019. godinu, proporcionalni dio prema padu ukupnog prihoda se treba otpisati, a ostatak vraćati beskamatno kroz rok od pet godina, a s godinom dana grace perioda - izjavio je Čačić za Večernji list.

Označeno u