Županijski Stožer civilne zaštite sutra o nastavi: viši razredi osnovne i srednjoškolci još neće u škole? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Županijski Stožer civilne zaštite sutra o nastavi: viši razredi osnovne i srednjoškolci još neće u škole?

IHR | 27.1.2021. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

I dok se dogovaraju zadnji detalji blagog popuštanja mjera koje su na snazi do 1. veljače, mnoge roditelje zanima što je s nastavom u školama.

Podsjećamo, temeljem Zaključka Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, preporuka Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te stava Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školske klupe nakon zimskih praznika vratili su se učenici nižih razreda osnovnih škola, ali i maturanti. Svi ostali do 29. siječnja nastavu imaju prema modelu C - na daljinu.

Početkom ovog tjedna održan je sastanak ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima te je dogovoreno da će županije donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom.

U Varaždinskoj županiji još se službeno ne zna hoće li se nastava odvijati kao i dosad, odnosno hoće li se s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, u škole vratiti i učenici viših razreda osnovnih škola i prva tri razreda srednje. .

- Stožer civilne zaštite Varaždinske županije će na sutrašnjoj sjednici razmatrati navedene teme - odgovorili su nam danas iz Varaždinske županije.

Ipak, varaždinski župan Radimir Čačić danas je za N1 izjavio kako će se nakon 31. siječnja nastava u školama provoditi kao i dosad. 

- Pri otvaranju školskog sustava treba paziti da nam se ne pojavi eksplozija ovog brzoširućeg virusa. Ovog trenutka ga nemamo evidentiranog. Mi idemo i dalje s modelom da četiri razreda osnovne idu u školu na nastavu, viši razredi ne idu, kao i učenici srednjih škola, osim maturanata - rekao je Čačić za N1.

Prema pisanju portala srednja.hr, u Brodsko-posavskoj županiji u školske klupe vraćaju se svi učenici, a u Primorsko-goranskoj županiji u školske klupe se vraćaju učenici viših razreda, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola do 12. veljače nastavu imati online.

Prema zadnje objavljenim podacima o broju zaraženih učenika u školama od 26. siječnja koji su objavljeni na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Brodsko-posavska županija ima 0,05 posto zaraženih učenika od ukupnog broja, a Primorsko-goranska županija 0,04 posto. Varaždinska županija ima 0,07 posto zaraženih od ukupnog broja učenika u školama, a najgora situacija po tom pitanju još uvijek je u najsjevernijoj hrvatskoj županiji: prema objavljenim podacima Međimurska županija ima 0,11 posto zaraženih učenika od ukupnog broja te najlošije stoji u odnosu na ostale županije u Hrvatskoj i Grad Zagreb.

Screenshot_2021-01-27_Power_BI_Report.png

Označeno u