ZA SVIJET BEŽ POŽARA Uspješna vatrogasna vježba VZO-a Breznički Hum Foto: Brzi mediji

ZA SVIJET BEŽ POŽARA Uspješna vatrogasna vježba VZO-a Breznički Hum

vv | 21.6.2022. u 18:29h | Objavljeno u Društvo

Vježbama poput evakuacije, spašavanja i gašenja požara, koju su izveli vatrogasci VZO Breznički Hum u prostorijama tamošnje osnovne škole, humski su vatrogasci raznim manifestacijama obilježili mjesec zaštite od požara.

Nastavljajući svoje aktivnosti, pa i izvan granica Hrvatske u Sloveniji i Austriji, odradili su ono najvažnije za operativnu spremnost - pokaznu vježbu i pokazali brigu za one najmlađe na kojima svijet ostaje.

2.jpg

Tako je prošli petak 10. lipnja na znak uzbune VOC-a JVP Varaždin održana pokazna vježba nazvana „Škola 2022.” u koju bilo uključeno 14 vatrogasaca DVD Breznički Hum, DVD Radešić i DVD Šćepanje.

Vježba evakuacije u osnovnoj školi

Dolaskom u prostor osnovne škole Breznički Hum učenicima je dan znak za uzbunu te je izvršena hitna evakuacija iz prostora škole na sigurno mjesto. Nakon evakuacije vatrogasci su krenuli s gašenjem požara unutarnjom i vanjskom navalom ulaskom u prostor i oko škole. Prilikom pretrage prostora pronađena je jedna ozlijeđena osoba koja je spašena hitnom intervencijom.

Uspješno izvedenu vježbu promatrali su učenici i nastavnici škole kakao bi vidjeli kako se treba ponašati i postupati ukoliko dođe do incidentnog događaja i ugroze na prostorima škole.

7.jpg

Po završetku vježbe vatrogasci su u događanje uključili i svoje mlađe članove koji pohađaju školu, pa su članovi vatrogasnog podmlatka svojim vršnjacima i nastavnicima pokazali da i oni vješto rukuju vatrogasnom opremom, izvodeći nekoliko vježbi i prezentirajući vatrogasne čvorove.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci