ilustracija

Uključite se ove subote u jubilarnu 20. varaždinsku Biciklijadu!

Varaždinske vijesti | 17.9.2021. u 14:54h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Brdsko biciklističkog kluba Asi, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, u subotu, 18. rujna 2021., održat će se jubilarna 20. varaždinska Biciklijada kojom će započeti obilježavanje tridesete godišnjice Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

Start 20. varaždinske Biciklijade je u 10 sati kod Hostela Stara vaga (Trg Matije Gupca 61), a okupljanje sudionika od 9 sati.

Uz poziv na pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera, sudionici će trebati ispuniti Izjavu o zdravstvenom stanju („nemam povišenu temperaturu, trenutno nisam te nisam bio u samoizolaciji proteklih 14 dana, trenutno nemam nikakve simptome akutne respiratorne infekcije -povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, kratak dah; te da takve simptome trenutno nema nitko od članova mog zajedničkog kućanstva; posljednjih 20 dana nisam bio/bila u kontaktu s osobama za koje na bilo koji način postoji sumnja zaraze virusom COVID-19“).

Sudjelovanje je besplatno, a prvih 300 prijavljenih dobit će spomen majicu s logom utrke i bočicu vode. Organizatori podsjećaju da je kaciga obavezna za mlađe od 16 godina.

Ruta 20. varaždinske Biciklijade je kružna i vodi od Stare vage do Drave, pored bazena, Arene i Aquacityja do Trnovca, gdje je u suradnji s Općinom Trnovec Bartolovečki planirana okrepa.

Kroz Kućane vraća se u Varaždinu, na volontersku akciju čišćenja Dravske park šume. Na cilju kod Stare vage sudionici Biciklijade bit će počašćeni obrokom.

Uz druženje i promociju zdravog života, ovogodišnja varaždinska Biciklijada ima i ekološku notu, sudjelovanjem u World Cleanup Dayu u Dravskoj park šumi, u suradnji s Decathlonom.

Organizatori zahvaljuju onima koji im pomažu u pripremi i održavanju 20. varaždinske Biciklijade: Gradu Varaždinu, Poslovnom sustavu Vindija, Autoservisnom centru Varaždin, PU varaždinskoj, DVD-u Biškupec, Općini Trnovec Bartolovečki, Decathlonu, Čistoći i Hitnoj medicinskoj pomoći.