Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar treći put osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša

Varaždinske vijesti | 13.6.2024. u 13:13h | Objavljeno u Društvo

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina treći su put među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira.

Učenici su prikupili 5.820 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

„Pridružili smo se Zelenom koraku kako bismo kod učenika potaknuli razvoj svijesti o važnosti brige o okolišu te im pokazali da mogu pomoći svojoj zajednici. Ponosni smo na njihov uspjeh i zalaganje te zahvaljujem dm-u što više od desetljeća organizira akciju koja nam pomaže školama diljem Hrvatske da učenicima pokažu da se zaštita okoliša itekako isplati,“ izjavio je Dejan Pandža, voditelj poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine.

Uspjeh varaždinskih osnovnoškolaca još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

„Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar koji su nam pomogli da i ove godine ostvarimo taj cilj. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima škole što su nam se pridružili u Zelenom koraku te se nadamo da će sudjelovati i u budućim izdanjima naše eko akcije“, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Uz učenike Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Češko selo (Petrinja), PŠ Glavina Donja (Imotski) i PŠ Veliki Raven (Križevci) te učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ „dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ Vela Luka i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin).

Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.