U Varaždinu na Svjetski dan pčela izložba dječjih radova i oslikavanje košnica Foto: ilustracija

U Varaždinu na Svjetski dan pčela izložba dječjih radova i oslikavanje košnica

Varaždinske vijesti | 17.5.2022. u 20:48h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na Svjetski dan pčela 20. svibnja, s početkom u 9:00 sati, u Varaždinu Udruga pčelara i građana "Pčelarstvo online" organizira nekoliko događanja.

U 9 sati počinje izložba fotografija i dječjih radova koja će se održati u predvorju kina Gaj. U 12 sati u kinu Gaj prikazat će se sinkronizirani crtani crtani film, a već od 9 sati ispred Gradske vijećnice na desetak košnica će oslikavati djeca vrtićkog uzrasta. Ulaz na sva događanja je besplatan.

- Ne zaboravimo da su pčele jedan od važnih oprašivača koji osiguravaju sigurnost opskrbe hranom i hranom, održivu poljoprivredu, biološku raznolikost i daju važan doprinos ublažavanju klimatskih promjena i očuvanju okoliša. Zaštita pčela i pčelarskog sektora time dugoročno doprinosi smanjenju siromaštva, gladi i održavanju zdravog okoliša i biološke raznolikosti. Znanstvene studije pokazuju da su u novije vrijeme pčele sve ugroženije. Samo zajedničkim naporima možemo osigurati zaštitu pčela i njihovog staništa - poručili su iz Udruge pčelara i građana Pčelarstvo online.

pcelari_varazdin_najava_12052022.jpg