Počinje Hladoveena, ljetni program za mlade u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu Foto: Hladoveena

Počinje Hladoveena, ljetni program za mlade u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu

VV | 15.6.2020. u 13:45h | Objavljeno u Društvo

Koncerti lokalnih bendova, ljetno kino, turnir FIFA-i na PlayStationu, putopisno predavanje, izložbe mladih umjetnika i umjetnica, oslikavanje murala, panel o društvenoj mreži Tik-Tok te čak 9 različitih, kreativnih radionica za mlade bit će održani u sklopu ovogodišnje Hladoveene, ljetnog programa za mlade koji počinje danas i trajat će do 10. kolovoza u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Preradovićevoj 4 u Varaždinu. Svi programi u sklopu Hladoveene su besplatni, a organizira ih Udruga mladih Varaždinski underground klub u suradnji s Filmsko-kreativnim studijem VANIMA, Kućom kreativnih inovacija, udrugama EduNorth i nuSynergetic, te uz potporu Grada Varaždina.  

„Prostor u P4 namijenjen je razvijanju programa usmjerenih mladima i nezavisnoj kulturi koji ima fokus na generacije Y i Z. Javni je to prostor čije će usluge, aktivnosti i svakodnevni boravak biti dostupni svakoj udruzi i organizaciji, ali i svakoj mladoj osobi. Cilj je stvoriti uključiv prostor za osobni, kreativni i društveni razvoj mladih generacija, te razvoj suvremenih umjetničkih i kulturnih praksi. Želja nam je da se u sljedećih nekoliko godina, P4 razvije u jedan od najprepoznatljivijih prostora na sjeveru Hrvatske za mlade“, istaknuo je programski direktor u P4 Nino Preložnjak na današnjoj konferenciji za medije.

„Hvala svima koji su sudjelovali u izradi programa. Vidi se konstantan napredak u ispunjavanju potreba mladih u Gradu Varaždinu. P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu još uvijek je u razvoju. Potrebno je završiti uređenje, no drago mi je da udruge zajedno djeluju i razvijaju programe i sadržaje za mlade“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica.

Ljetni program za mlade Hladoveena počinje večeras u 20 sati u podrumu P4 gdje će biti otvorena izložba PRINT MY MEMORY_CYCLE ONE, varaždinske umjetnice Žarke Krpan, a tijekom dva mjeseca koliko će Hladoveena trajati, predstavit će se još dvoje mladih varaždinskih umjetnika: Kristijan Gradečak i Ana Sever.

Osim izložbi, u Hladoveeni će svi zainteresirani moći pogledati ponajbolje dokumentarce iz KineDok filmoteke u sklopu ljetnog kina postavljenog u dvorištu P4, čuti priče mladog slavonskog putopisca Zdenka Nađa koji je na svom triciklu proputovao SAD-om ili gledati Varaždinku Leu Labaš kako oslikava mural na zidu u dvorištu P4. U Hladoveeni će biti i glazbenog programa. S ciljem razvijanja i jačanja lokalne glazbene scene, na pozornici Hladoveene svirat će lokalnih bendovi i DJ-evi i to svakog petka i subote.

Europsko prvenstvo u nogometu ove godine odgođeno je zbog virusa COVID-19, no u sklopu Hladoveene igrat će se nogomet! Naime, bit će održan FIFA turnir na PlayStationu na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani, a finale će, uz popratni program, biti održano na datum kad je stvarno finale Eura trebalo biti odigrano – 11. srpnja.

U sklopu Hladoveene bit će održan i panel pod nazivom „Tik-Tok: mreža mogućnosti ili opasnosti?“, te organizirana dva webinara o korištenju web alata u radu s mladima te predstavljanju priručnika za udruge mladih na temu sigurnosti osobnih podataka.

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu bit će održano čak 9 različitih, besplatnih radionica za mlade koje će voditi Varaždinci i Varaždinke. Mladima su na raspolaganju kreativne radionice izrade predmeta od drva i namještaja od paleta koju će voditi Lovro Vujnovac, plesne radionice jazz i suvremenog plesa, te heels plesa koje će voditi Maja Kućar i Tea Košić, te radionice o emocijama i seksu koje će voditi psihologinja Etelka Kožar.

DJ-ica Olyfant vodit će DJ-ing radionice, mladi će imati priliku naučiti fotografirati i obrađivati fotografije u sklopu foto radionice koju će voditi Dario Mikulek, izraditi macrame ili dreamcatcher ukras u sklopu radionice Ive Grubješić, naučiti što je to poi od poi stručnjakinje Alme Rožmarić te se iskušati u programiranju uz pomoć Igora Pičuljana.

Dvorište Hladoveene bit će otvoreno za odmor i uživanje ili kao co-working zona od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 10 do 18 sati, a u petak i subotu u vremenu od 21 sat do ponoći. Internet je osiguran.

Više informacija o programu i prijavama na radionice, kao i raspored, objavljeni su u programskom letku, web stranici (www.pecetri.com) , Facebook (https://www.facebook.com/pecetri/) i Instagram profilu (https://www.instagram.com/pecetri/).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci