Siguran klik: Online predavanje "Oblici i posljedice (ne)svjesnog nasilja na internetu"

| 21.9.2020. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu projekta Siguran klik koji provodi udruga Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava održat će se online predavanje pod nazivom Oblici i posljedice (ne)svjesnog nasilja na internetu.

Zakazano je za utorak, 22. rujna, u 15 sati. Više o važnosti ove teme i sadržaju predavanja rekla je predavačica Kristina Mihaljević.

- Mladi predstavljaju skupinu koja pripada najčešćim korisnicima/ama interneta i ostalih oblika komunikacijskih tehnologija. Sukladno tome, oni predstavljaju rizičnu skupinu za doživljavanje, ali i činjenjne različitih oblika nasilja na internetu.

Cilj predavanja Oblici i posljedice (ne)svjesnog nasilja na internetu jest upoznati mlade s osnovnim obilježjima, učestalosti posljedicama nasilja na internetu te ih informirati o mehanizmima i mogućnostima zaštite. Predavanje je namijenjeno mladima u dobi između 18 i 30 godina.

Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti na poveznici. Sudionici će prije predavanja dobiti link za pristupanje platformi Zoom, na kojoj će se ono održati, na svoje e-mail adrese.