PKI NA IZLETU GODINE Uspon na najviši vrh Španjolske, Pico del Teide i njegovih 3718 m Foto: pixabay/ilustracija

PKI NA IZLETU GODINE Uspon na najviši vrh Španjolske, Pico del Teide i njegovih 3718 m

TB/Varaždinske vijesti | 9.10.2022. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Planinarski klub Ivanec već tradicionalno organizira Izlet godine. U četvrtak, 6. listopada, krenuo je dosad najambiciozniji izlet u povijesti kluba - 27 sudionika otputovalo je do otoka vječnog proljeća, Tenerifa. U tjedan dana boravka, osim više treking staza i izleta, cilj je i uspon na najviši vrh Španjolske, Pico del Teide.

- Oduvijek smo težili dalje i više, pomicali granice, priču i fantaziju pretvarali u stvarnost. Zašto da san prestane, idemo dalje, najdalje, najviše! Spojimo more i planinu, ljetovanje i planinarenje. Na otocima gdje ljeto nikad ne prestaje, u vrijeme poslije berbe grožđa, kada se na Ivanec počinju spuštati magle, poletimo na kupanje, pješčane plaže i uspon na treći po veličini vulkan na svijetu! Impresivnih 3718 m nadmorske visine i nevjerojatnih 7500 m od dna oceana, dovoljno da postane i najviši vrh Španjolske! 

Dva dana putovanja, pet dana boravka, dovoljno za mnogo toga prema našim željama. Otok nudi bezbroj mogućnosti, kako za aktivni odmor, tako i za bezbrižan boravak već prema našim željama - rekao nam je Stjepan Kuštelega, tajnik PKI.

Jedna ekipa je u subotu izvršila uspon na Guajaru - 2718 m.

pki_spanj.jpg
U ponedjeljak ujutro u 3 sata sati krenuli su na uspon na najviši vrh Španjolske Pico del Teide.