Najizvođenija komedija „Ritina škola“ u Kinu Gaj

vv | 12.4.2024. u 14:23h | Objavljeno u Društvo

Ritina škola, jedna od najpopularnijih komedija, koja se izvodi već deset godina, dolazi u Kino Gaj u subotu, 13. travnja u 20 sati.

Ova hit predstava je među najizvođenijim i najnagrađivanijim predstavama u Hrvatskoj. Izvedena je do sada više od 200 puta, osvojila je deset kazališnih nagrada, a svoj uspjeh okrunila je 2021. godine osvojivši Grand Prix - Velika Liska za najbolju komediju u regiji na 18. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru.

U ovoj neodoljivoj romantičnoj komediji pratimo inteligentnu i britku frizerku Ritu koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti.

Ritina_skola.jpg

Na njemu nailazi na profesora Pravdana koji je pak toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo cijelu povijest književnosti, već i njegov život, a na koncu i svoj.

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Kazališta Planet Art adaptirana je za Hrvatsku. 

„Što je znanje, zašto je ono potrebno i čemu ono služi u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora, a tko je Kržljavi…“ samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Ritina škola govori nam o tome što se događa kad se odjednom pojavi djevojka koja – „želi znati, želi shvatit, želi skužit… sve!!“.

U ovoj pravoj kazališnoj poslastici, neobična Rita vodi nas na najluđi tečaj književnosti ikada koji nećemo zaboraviti!

Ulaznice se mogu nabaviti na www.eventim.hr  kao i u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu pored Kina, na Trgu kralja Tomislava 7.

Ritina_skola_predstava_20_Vanda_i_Marko_-_Copy.jpg