KORONA U ŠKOLAMA Pozitivno 220 učenika, u samoizolaciji njih 1249

| 6.12.2021. u 15:51h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pandemija ne jenjava, a koronavirus ne zaobilazi osnovne i srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija. Tako se broj učenika pozitivnih na koronavirus u osnovnim i srednjim školama u samo 10 dana povećao za jedan cijeli razred! Prema podacima koje smo dobili od Varaždinske županije, u petak, 3. prosinca u osnovnim i srednjim školama bilo je pozitivno ukupno 220 učenika, što je za 27 učenika više u odnosu na prije desetak dana: 24. studenog u osnovnim i srednjim školama pozitivna su bila ukupno 193 učenika.

Lagani skok

Podaci pokazuju kako broj pozitivnih učenika i onih koji su u samoizolaciji u srednjim školama lagano pada. Tako je 24. studenog u srednjim školama bilo 100 učenika pozitivnih na koronavirus, a 3. prosinca pet manje - 95. Sve manje srednjoškolaca odlazi i u samoizolacije: zadnjeg dana prošlog tjedna u školu zbog te mjere nije moglo 537 srednjoškolaca, a 24. studenog 564.

I dok se situacija po pitanju oboljelih od koronavirusa u srednjim školama polako smiruje, broj učenika u osnovnim školama pozitivnih na koronavirus raste. Tako se u samo 10 dana broj učenika pozitivnih na koronavirus povećao za gotovo za dva razreda! Dok je u petak 3. prosinca u osnovnim školama pozitivno bilo 125 učenika, deset dana prije, 24. studenog u osnovnim školama je bilo 93 učenika pozitivnih na koronavirus. Raste i broj osnovnoškolaca koji su u samoizolaciji: 3. prosinca u školu zbog samoizolacije nije moglo 712 osnovnoškolaca, a 24. studenog 672.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

 

Označeno u