Koncert povodom proslave 10 godina djelovanja KUD-a Ljuba voda

| 8.12.2015. u 18:54h | Objavljeno u Društvo

Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda organizira koncert povodom proslave 10 godina djelovanja. Koncert će se održati u nedjelju 13. prosinca 2015. godine u 17 sati u Sportskoj dvorani Ljubešćica. Društvo se od ljeta naveliko priprema za proslavu 10 godina djelovanja KUD-a Ljuba voda. Tim povodom uvježbavane su nove koreografije, oživljene stare koreografije, ponovo je formiran zbor, a i vratio se i dobar dio nekadašnjih plesača koji su zbog obaveza ili drugih privatnih razloga prestali biti aktivni u društvu.

Program proslave koncipiran je kao retrospektiva na rad tijekom tih 10 godina pa će nastupiti ponovo okupljeni zboraši, Doroteja Sakač, mladi folkloraši s tri koreografije Tima Hrvaćanina „Pod mostec“, „Zginula je pikuša“ i „Prigorje“ te folkloraši „povratnici“ izvodeći prvu postavljenu koreografiju „Zagorje“ Ninoslava Valjka.

Obilježavanje 10 godina KUD-a Ljuba voda bio je i povod za pripremu monografije o aktivnostima i postignutim ciljevima tijekom djelovanja KUD-a. Monografijom su se najviše pozabavili Ivanka i Mateja Ratković, sadašnja predsjednica Ksenija Ivanušec, ali i svi dosadašnji predsjednici – Tomislav Gotić i Marija Benjak-Horvatić, a pripomogao je i prvi tajnik Ivan Kontrec.

U monografiji su se dotaknuli i temelja postojanja kulturno umjetničkog društva u Ljubešćici – Seljačke sloge te njihovog slavnog nastupa na zagrebačkoj smotri folklora. Ukratko su opisani karakteristični plesovi Ljubešćice, ali i sama ljubeška nošnja. Prikazani su i spomenuti i gosti koje su imali prilike ugostiti, ali naglasak je bio na djelovanju i očuvanju ljubeške nošnje.

Monografija će se moći nabaviti na dan koncerta u sportskoj dvorani. Ulaz na koncert bit će besplatan.