FOTO Veliko obilježavanje proširenja centra za mentalno zdravlje MBM i proslava 2.godišnjice rada

VV | 3.10.2022. u 10:25h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Samo otvorenje i prvu godišnjicu Centra za mentalno zdravlje MBM stopirala je korona, ali zato je ove godine krajem rujna u velikom broju te ugodnoj atmosferi proslava bila na novootvorenoj adresi Frana Kurelca 2, Varaždin.

Centar je započeo s radom jedne psihologinje, današnje voditeljice Centra, Monike Melnjak, dok je u ovom trenu cijeli tim sastavljen od 6 stručnih, otvorenih i izuzetno pristupačnih psihologinja.

Kako za sebe i svoje bližnje osigurati pravu pomoć i brigu za mentalno zdravlje u Centru MBM?.

Svaka psihologinja u Centru specijalizira se za određeno područje i problematiku čime su pokrivene sve dobne skupine te cjelokupna psihodijagnostika za djecu i odrasle. Također, njihove usluge obuhvaćaju i grupni rad (grupe podrške za tinejdžere), Akademiju za roditelje (radionice za svladavanje odgojnih izazova i stjecanja roditeljskih vještina), a ostvaruju i suradnje s raznim javnim i privatnim ustanovama.

Misija Centra su pružanje zajednici onoga što su kroz višegodišnje raznoliko iskustvo uvidjeli da nedostaje:

1) Iznimno se zalažu za prevenciju te je upravo to razlog promicanja važnosti mentalnog zdravlja te kreiranju raznih programa.

2) Intervencija koja uključuje ne samo pojedinca nego i njegovu okolinu u savjetodavnom radu

3) Psihoedukaciju pojedinca i zajednice o važnosti mentalnog zdravlja

Cjelokupno raznoliko iskustvo u različitim područjima rada u domeni psihologije te sveukupno preko 1500 klijenata koliko su zajedno psihologinje ostvarile kroz dosadašnje svoje zaposlenje daje im čvrste temelje za daljnji razvitak. Nadalje, uz godišnji rad preko 300 klijenata koji su koristili usluge Centra te preko 3000 sati godišnjeg rada s klijentima Centar za mentalno zdravlje MBM je jedinstveni privatni centar pružanja usluga u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

I mi smo se vrlo rado odazvali velikom eventu otvorenja na novoj adresi (Frana Kurelca 2) i proširenju Centra za mentalno zdravlje MBM te smo podržali njihov rad. Vrlo upečatljiv i moćan slogan Centra MBM vidljiv je i na društvenim mrežama pod #ijabrinemosebi.

Brinite i vi!

Kako i u avionu dobijete uputu da prvo masku stavite sebi, a nakon toga pomognete i drugima upravo zato je i važno da prvo brinete za svoje mentalno zdravlje kako biste bili funkcionalniji i zadovoljniji u svojoj okolini.