Dan varaždinskog placa zbog kiše odgođen na 24. rujna Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Dan varaždinskog placa zbog kiše odgođen na 24. rujna

Varaždinske vijesti | 14.9.2022. u 11:46h | Objavljeno u Društvo

Dan varaždinskog placa najavljen za ovu subotu, 17. rujna, odgađa se zbog najavljene kiše.

>>Dan varaždinskog placa, u subotu 17. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine

Događaj će se održati iduće subote, 24. rujna. Iz Gradske tržnice pozivaju sve prijavljene ekipe za natjecanje u pripremanju kotlovine da potvrde svoj dolazak 24. rujna na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona 042 320 956.

Sve ostale pojedinosti ostaju nepromijenjene. O najboljima na natjecanju u pripremanju kotlovine će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza. Nakon ocjenjivanja, kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 20 kuna.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači Kraljevi ulice, te domaći tamburaški sastav Špancir, navode organizatori.

- Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje s prijateljima i obitelji. Vrijedi stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu' - dodaju.