ŽDO: Od Dekija tražen novac i droga, a onda je vezan pa ubijen te zakopan u šumi kod Leštakovca

vv | 19.3.2021. u 20:47h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 18. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva te dvojice državljana Republike Srbije (1981. i 1993.) zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Iako se to ne navodi u priopćenju, riječ je o ubjstvu Dejana Petrekovića, za što se tereti Zdenko Jaroš.

- Okrivljenog 53-godišnjaka optužnicom se tereti da je 10. srpnja 2018. u skladišnom prostoru u Varaždinu, prilikom sukoba sa 44-godišnjakom oko duga, snažno ga odgurnuo i iz pištolja ispalio hitac u njegovu desnu potkoljenicu te mu nogom pritiskao tijelo da spriječi njegov daljnji otpor, a od 40-godišnjaka i 28-godišnjaka zatražio da 44-godišnjaku vezicama zavežu ruke, što su oni i učinili. Okrivljenog 53-godišnjaka tereti se da je višekratno tražio od 44-godišnjaka da mu otkrije gdje drži novac i drogu, a kad je ovaj odgovorio da nema ni novac ni drogu, s ciljem da se trajno oslobodi svog novčanog duga prema njemu, svjestan njegove bespomoćnosti i težine bolova i straha koje je trpio, ispalio hice u 44-godišnjaka i usmrtio ga, nakon čega su 40-godišnjak i 28-godišnjak na traženje 53-godišnjaka počistili mjesto događaja, navodi ŽDO, dodajući da je okrivljeni 53-godišnjak naložio 40-godišnjaku da osobni automobil ubijenoga odveze i ostavi na jednom parkiralištu te da uništi njegov mobitel, nakon čega su okrivljenike mrtvo tijelo 44-godišnjaka osobnim automobilom odvezli i zakopali u šumi nedaleko mjesta kraj Varaždina, kao i da su uklonili sve tragove u skladištu i spalili predmete s tragovima krvi.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen u drugom postupku, a u optužnici je predloženo da mu se odredi istražni zatvor u ovom postupku, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.