Zbog podvođenja i prostitucije te odnosa s djetetom osuđeni 54-godišnjakinja, 75-godišnjak i 77-godišnjak

vv / dorh | 29.8.2019. u 08:30h | Objavljeno u Crna kronika

Na Županijskom sudu u Varaždinu više je osoba osuđeno za prostituciju i spolne delikte, dok je jedna oslobođena. Protiv ove presude Županijsko je državno odvjetništvo podnijelo žalbu.
Županijski sud u Varaždinu osudio je 54-godišnjakinju zbog počinjenja kaznenih djela podvođenja i prostitucije te je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci. Zbog počinjenja kaznenog djela prostitucije krivim je proglašen i 77-godišnjak te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Istom presudom okrivljeni je 54-godišnjak proglašen je krivim zbog počinjenja kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, a okrivljeni 75-godišnjak proglašen je krivim zbog počinjenja dva kaznena djela spolnog odnošaja bez pristanka te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, dok je 57-godišnjak oslobođen optužbe za počinjenje kaznenog djela spolnog odnošaja bez pristanka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv ove prvostupanjske presude.

-Žalba je podnesena zbog odluke o kazni u odnosu na 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe. Žalba je podnesena i zbog materijalnih i procesnih povreda za koje državno odvjetništvo smatra da su počinjene u prvostupanjskom postupku, izvijestili su iz DORH-a te napomenuli da se u žalbi također pobija pravilnost utvrđenih činjenica na kojima je sud temeljio oslobađanje okrivljenika optužbe.

Označeno u