Zaredale provale - ukradene cigarete, alkohol, nakit, alati, hrana... Foto: ilustracija

Zaredale provale - ukradene cigarete, alkohol, nakit, alati, hrana...

I.D./Varaždinske vijesti | 3.10.2016. u 12:35h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Tako su u petak 30. rujna, oko 1.50 sati, nepoznati počinitelji provalili u trgovinu u Ulici Kralja Andrije II. u Donjem Knegincu te otuđili metalni sef s novcem i prijenosno računalo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 30. rujna od 10 do 13 sati u Ulici braće Radić u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u stan u vlasništvu 62-godišnjakinje i otuđio razni zlatni nakit. Materijalna šteta prema izjavi oštećene iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležanom državnom odvjetništvu.

U petak, 30. rujna, u večernjim satima, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu i otuđio razne cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 1. listopada oko 3 sata nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u Ulici Vladimira Nazora u Seketinu te otuđio za sad neutvrđenu količinu raznih cigareta. Iznos materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela.

U petak, 30. rujna u noćnim satima, u Ulici braće Radić u Svetom Đurđu, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu i otuđio cigarete, alkoholna pića i razne suhomesnate proizvode. Materijalna šteta utvrdit će se inventurom. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U razdoblju od 9. do 30. rujna nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 63-godišnjaka u Kapeli Podravskoj i otuđio motornu pilu, razni ručni alat, benzin, stroj za mljevenje mesa, prehrambene proizvode i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 15.000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu 1. listopada, od 10.30 do 12.30 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, kod mosta uz desnu obalu rijeke Drave, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 31-godišnjaka. Tom je prilikom otuđio novčanik s novcem i osobnim i bankovnim dokumentima, trenirku i mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je devet prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Maruševcu, Donjoj Voći, Donjem Vratnu, Ivancu, Rijeci Voćanskoj i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz tuču, svađu, viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, skitnju i prosjačenje, te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.

Označeno u