Varaždincu 3 godine i osam mjeseci zatvora zbog ubojstva u Čakovcu

VV/Jutarnji.hr | 31.10.2017. u 12:19h | Objavljeno u Crna kronika

Slučaj teškog premlaćivanje sa smrtnom posljedicom jednog mladića ispred narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu iz 2011. godine, dobio je napokon sudski epilog, prenosi Jutarnji.hr.

Matija Marčec (32) iz Varaždina, Bruno Hančić (28) iz Čakovca i Deni Pikl (28) iz Šenkovca na Općinskom sudu u Čakovcu nepravomoćno su osuđeni svaki na 3 godine i 8 mjeseci zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom tada 22-godišnjem Tomislavu Pergaru, i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede njegovom prijatelju Robertu Veselku.

Slučaj se dogodio u noći 27. siječnja 2011. godine. Tomislav Pergar i Robert Veselko bili su posjetitelji kluba Guru u kojem je Hančić bio zaposlen kao konobar, no u tom trenutku nije bio u smjeni dok su Marčec i Pikl, iako nisu bili zaposlenici, u tom trenutku u klubu radili "na crno", Marčec kao zaštitar, a Pikl kao DJ.

Na suđenju je utvrđeno da su Pergar i Veselko bili pod znatnim utjecajem alkohola te su u klubu narušavali javni red i mir. U jednom trenutku Pergar je u alkoholiziranom stanju srušio jedan stol nakon čega je Veselko bez ikakvog očitog razloga uhvatio jednog gosta za vrat. Prijatelji tog gosta pozvali su u pomoć Marčeca i tako je sukob počeo.

Dvojica svjedoka su na suđenju izjavila da je Pergar prvo udario Marčeca u stražnji dio glave te da su nakon toga Marčec, Hančić i Pikl nastavili udarati Pergara i Veselka rukama i nogama. Napadnuti mladići su od udaraca padali na pod i pokušavali se dići sve do parkirališta gdje je Pergar pao i više se nije dizao.

Marčec i Hančić su se nakon tučnjave udaljili s mjesta događaja dok je Pikl nastavio puštati glazbu kao DJ. Pergar je pak prevezen u čakovečku bolnicu gdje je nekoliko sati kasnije i preminuo. Obdukcijom je utvrđeno da je preminuo zbog ozljeda zadobivenih u premlaćivanju, odnosno zbog unutarnjeg krvarenja i oštećenja unutarnjih organa.

Branitelji okrivljenih su u obrani isticali da se ne može sa sigurnošću utvrditi tko je Pergaru nanio ozljedu koja je dovela do njegove smrti. No, sutkinja Općinskog suda u Čakovcu je zato odlučila svoj trojici okrivljenih dodijeliti istu kaznu.

- Sva trojica su kao supočinitelji ostvarili sva bitna obilježja kaznenog djela pri čemu je irelevantno tko je neposredno prouzročio ozljedu razdora arterije Pergaru - naglasila je sutkinja u usmenom obrazloženju presude, piše Jutarnji.hr.

Označeno u