Uoči blagdana pune ruke posla za hitne službe zbog opasnosti od poplava i prometnih nesreća Foto: VV arhiva / ilustracija

Uoči blagdana pune ruke posla za hitne službe zbog opasnosti od poplava i prometnih nesreća

Varaždinske vijesti | 1.11.2018. u 10:43h | Objavljeno u Crna kronika

Hitne službe su na području Varaždinske županije uoči blagdana imale pune ruke posla.

UZ 19 poziva u protekla 24 sata, koji se odnose na intervencije hitne medicinske pomoći ili savjetodavnu medicinsku pomoć, intervencije su bile potrebne i zbog opasnosti od poplava. Naime, u utorak 30. listopada uvedene su redovne mjere obrane od poplava na rijeci Dravi za dionice A.33.10.i 33.11. (od granice sa Slovenijom do željezničkog mosta u Varaždinu). Zbog izlijevanja rijeke Drave došlo je do zatvaranja ŽC 25002 Cestica - Lovrečan Otok.

Srećom, vodostaji su u opadanju te je zbog smanjenja protoka rijeke Drave na dionicama A.33.10. i A.33.11. te A.33.12. u srijedu 31. listopada u 20 sati doneseno rješenje o prekidu redovne mjere obrane od poplava dana. Na sve tri dionice do daljnjega ostaje na snazi mjera pripremnog stanja obrane od poplava.

Prema izvješću PUZS Varaždin, protekla 24 sata na cestama Varaždinske županije zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća pa je tako županijska cesta 2059 između Druškovca i Koškovca zbog prometne nesreće bila zatvorena od 9:10- 11:00 sati. Jedna se nesreća dogodila i u Varaždinu, srećom, bez ozlijeđenih osoba.

Ozlijeđenih je ipak bilo - jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći u Cerju Tužnom u kojoj su sudjelovala dva vozila, dok su dvije osobe ozlijeđene u sudaru u Varaždin Bregu.