Ilustracija

Ulovljeni u pijanoj vožnji, prvi u Vrbanovcu drugi u Svetom Đurđu

| 1.2.2021. u 10:20h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 30. siječnja u 19.30 sati u ulici Braće Radić u Vrbanovcu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.83 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

U subotu, 30. siječnja u 22.25 sati u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.70 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 29. do 31. siječnja  (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 38 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 64 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 135 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.83 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 115 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja.