U prometnoj nesreći u Prelogu teško ozlijeđen 56-godišnji traktorist Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći u Prelogu teško ozlijeđen 56-godišnji traktorist

D.N./PU Međimurska | 8.4.2020. u 11:47h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer oko 18 sati u Prelogu, na raskrižju ulica Franje Glada i Antuna Mihanovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 56-godišnji vozač traktora. Upravljajući traktorom kolnikom Ulice Franje Glada, te dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Antuna Mihanovića započeo je skretanje u lijevo na kolnik spomenute ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike.

U tom trenutku u prednji lijevi kotač traktora naletio je prednjim dijelom Ford Focusa, čakovečkih registarskih oznaka, 25-godišnji vozač, a koji je već započeo pretjecanje traktora na dijelu prometnice, gdje to horizontalnom prometnom signalizacijom nije dozvoljeno (puna razdjelna crta). Uslijed siline sudara traktor se prevrnuo.

Nakon prometne nesreće ozlijeđeni traktorist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju. Obojica vozača prekršajno će se sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok će se nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće o prometnoj nesreći, navodi se u današnjem izvješću iz PU Međimurske.

Označeno u