U osam prometnih nesreća tijekom vikenda ozlijeđene tri osobe

D.P./Varaždinske vijesti | 31.7.2017. u 14:10h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak 13.30 sati na državnoj cesti D-74 u Bednji, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

Vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.8 promila vozio 42-godišnji muškarac. Upravljao je iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje, gdje je zbog prevelike brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u cestovni jarak gdje je udario u zemljani nasip, te se vozilo višestruko prevrnulo.

Tom prilikom su vozač i 31-godišnji suvozač, koji nisu bili vezani, odbačeni sa prednjih sjedišta na stražnje te su ozlijeđeni. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U subotu oko 23 sata u mjestu Krč, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba, a i toj je nesreći kumovali su alkohol i brzina.

Muškarac starosti 55 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.71 g/kg i u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku na nizbrdici izgubio je nadzor nad upravljačem, te je vozilom sletio u lijevo van kolnika, gdje je prednjim djelom vozila udario u betonsku žičanu ogradu. Prilikom udara vozač je zadobio ozljede, te mu je liječnička pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 30. srpnja oko 6.40 sati u Sračincu, ozlijeđen je 19-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Varaždina.

U prometu se nije za kretanje koristio isključivo kolnikom, već je prešao u lijevo izvan kolnika na nogostup, gdje je izgubio kontrolu nad upravljačem, uslijed čega je kod zanošenja udesno došlo do prevrtanja vozila na krov.

Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.