U noćnom izlasku policija za vikend zatekla više maloljetnika mlađih od 16 godina

Varaždinske vijesti | 27.11.2018. u 11:07h | Objavljeno u Crna kronika

S ciljem utvrđivanja prekršaja te negativnosti u poslovanju, odnosno povećanja sigurnosti, policijski službenici PU varaždinske proveli su proteklog vikenda u suradnji s nadležnim inspekcijama nadzor urednosti poslovanja više ugostiteljskih objekata u Varaždinu.

Tom su prilikom zatekli više maloljetnika mlađih od 16 godina tijekom noćnog izlaska u noćnim klubovima, bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koje imaju povjerenje. Navedeni maloljetnici su dovedeni u Policijsku postaju Varaždin gdje su ih preuzeli roditelji, dok će o okolnostima njihovog zaticanja biti izvješten nadležni centar za socijalnu skrb. Također je utvrđeno više prekršaja usluživanja alkoholnim pićima maloljetnih osoba, zbog čega su ugostitelji prekršajno sankcionirani.

- Ovom prilikom skrećemo pozornost roditeljima maloljetnika na odredbe članka 93. Obiteljskog zakona kojima je zabranjen noćni izlazak osoba mlađih od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati bez njihove pratnje ili pratnje drugih punoljetnih osoba u koje imaju povjerenje - naveli su iz policije.

Označeno u