ilustracija

U Kuršancu na ulici 38-godišnjak pucao iz pištolja u zrak

VV/PU Međimurska | 14.4.2020. u 15:19h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 11. travnja 2020. godine oko 1 sat i 40 minuta nakon ponoći Operativno-komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu građana kako netko puca iz vatrenog oružja u Kuršancu, Ulici Zrinskih. Brzom intervencijom policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske i Policijske postaje Čakovec, uočen je na mjestu događaja mlađi muškarac koji je od sebe odbacio premet nalik na vatreno oružje, te se dao u bijeg, navodi u današnjem izvješću PU Međimurska.

Policijski službenici sustigli su bjegunca, te uz primjenu sredstava prisile i potom uhićenje, priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Pregledom mjesta događaja pronađen je pištolj marke „Crvena Zastava“, kalibra 9 milimetara, dok su sigurnosnim pregledom kod 38-godišnjeg uhićenika pronađeno pištoljsko streljivo kalibra 9 milimetara.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjak s područja grada Čakovca, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,34 promila, na ulici i dvorištu pucao iz pištolja u zrak. Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), piše u današnjem izvješću PU Međimurska.