U jučerašnje dvije prometne nesreće ozlijeđene četiri osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

U jučerašnje dvije prometne nesreće ozlijeđene četiri osobe

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 17:20h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija izvijestila o dvije prometne nesreće koje su se dogodile u četvrtak 13. svibnja.

Oko 18.45 satu u Hrastovskom dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

- Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom Kalničkom ulicom te je dolaskom do raskrižja s Ludbreškom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom iz smjera Slanja u smjeru Ludbrega upravljao 23-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednje strane vozila 23-godišnjaka u prednji lijevi dio vozila 35-godišnjaka te su oba vozila sletjela u cestovni jarak i udarila u dvorišnu ogradu. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni 23-godišnji vozač i 19-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u bolnicama u Varaždinu, odnosno u Koprivnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno - priopćili su iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila istog dana oko 21.20 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina ozlijeđene su dvije osobe.

- Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.78 g/kg jugozapadnom obilaznicom iz smjera Varaždina u smjeru Poljane Biškupečke. Dolaskom na ravni cestovni potez, započeo je pretjecanje više vozila ispred sebe, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnjak. Tom je prilikom došlo do zanošenja oba vozila, pri čemu je vozilo 22-godišnaka udarilo u prometni stupić, a zatim sletjelo u desni cestovni jarak ispod razine kolnika, dok je vozilo 28-godišnjaka sletjelo u lijevi cestovni jarak. Obojica su vozača ozlijeđena te su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu. Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenoj dionici obilaznice je bio zatvoren za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima - naveli su iz PU varaždinske.

Označeno u