Tijekom vikenda u prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe Foto: ilustracija

Tijekom vikenda u prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

Varaždinske vijesti | 22.2.2021. u 20:21h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to jedna s poginulom osobom, 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 19. veljače oko 6.40 sati u Slavonskoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 53-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Kninske u smjeru Međimurske ulice. Pri izlasku iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubila je nadzor nad upravljačem i vozilom u zanošenju sletjela udesno van kolnika. Pritom je stražnjim desnim bočnim dijelom vozila udarila u grmlje nakon čega se vozio prevrnulo. Ozlijeđenoj je vozačici medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 66 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 19. siječnja oko 10.30 sati. On je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 1.07 g/kg, Kninskom cestom iz smjera Optujske u smjeru Slavonske ulice. U jednom je trenutku mopedom prešao na desnu stranu van kolnika, pri čemu je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na zemljani dio uz kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 20. veljače oko 13.30 sati na županijskoj cesti u Novakovcu, ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Jalžabeta. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, vozilo se zanijelo i sletjelo u lijevo van kolnika. Tom je prilikom prednjim dijelom udarilo u cestovni jarak, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok na oranicu. Ozlijeđeni je vozač prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u