Tijekom vikenda u prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

D.P./Varaždinske vijesti | 10.4.2017. u 11:54h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće i to dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđene tri osobe i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 8. travnja oko 13.20 sati u Prebukovju.

Muškarac star 28 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Bednje, te je zbog neprilagođene brzine kretanja, ulaskom u desni nepregledni zavoj, u fazi kočenja, prešao na suprotnu stranu kolnika. Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije putnice iz osobnog vozila starosti 34 i 11 godina. Navedene su same zatražile medicinsku pomoć u Domu zdravlja Ivanec, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 9. travnja oko 16 sati, u Optujskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 30 godina upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.18 g/kg Optujskom ulicom u smjeru Vrazove ulice.

Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, nije prilagodio brzinu kretanja, osobinama i stanju ceste, te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 56-godišnjak, a koji se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja 64-godišnje pješakinje koja je prelazila kolnik preko istog. Osobno je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed te je prednjim dijelom udario pješakinju.

- Navedena je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno - izvijestili su iz PU varaždinske.

 

Označeno u