Tijekom vikenda tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama Foto: Krešimir Đurić

Tijekom vikenda tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

I.D./Varaždinske vijesti | 7.11.2016. u 15:47h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U petak, 4. studenog oko 7.55 sati u Varaždinskoj ulici u Babincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen slovenski državljanin starosti 33 godine. On je upravljao teretnim skupom vozila iz smjera Gornjeg Vratna u smjeru Dubrave Križovljanske. Brzinu vozila nije prilagodio stanju vozila i tereta, te gustoći prometa tako da može vozilo zaustaviti pred svakom zaprekom na cesti, te je u kočenju prednjim djelom teretnog vozila udario u zadnji dio priključnog vozila, koje je bilo pridodano teretnom vozilu kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 30-godišnjak i koji je smanjivao brzinu kretanja zbog nailaska na zaustavljeno vozilo na cesti. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 6. studenog oko 11 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 49-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom srednjom prometnom trakom za ravno iz smjera Kapucinskog trga u smjeru Cesarčeve ulice. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja uređajem za davanje prometnog svjetla, ušao je vozilom u raskrižje na znak zelenog svjetla, te je tom prilikom na prednji desni dio osobnog vozila, prednjim lijevom i bočnim djelom vozila udario osobno vozilo kojim je Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Slobode upravljao 57-godišnjak. Od udara je vozilo odbačeno u desno, te je udarilo u metalni stupić. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 6. studenog oko 17.30 sati na državnoj cesti D-2 kod Ludbrega. Muškarac starosti 55 godina je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.57 g/kg. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždina. Po izlasku iz desnog zavoja vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao u lijevu prometnu traku gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao mladić starosti 24 godine. Ozlijeđenom muškarcu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Označeno u