Tijekom vikenda šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama Foto: ilustracija

Tijekom vikenda šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Varaždinske vijesti | 3.5.2021. u 21:14h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća i to 12 prometnih nesreća sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 30. travnja oko 8.30 sati u Varaždinu u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe.

- Osobnim vozilom je prilaznom cestom iz smjera Međimurske ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 82-godišnjak. Vozilom je započeo skretati u lijevo u Međimursku ulice koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, te je u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog vozila udarilo osobno vozilo, kojim je Međimurskom ulicom iz smjera Koprivničke ulice u smjeru Čakovca zadržavajući smjer kretanja upravljala 23-godišnjakinja. U prometnoj nesreći ozljede je zadobila vozačica i suputnice starosti 43, 36 i 23 godine. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane - priopćila je varaždinska policija.

U petak, 30. travnja oko 18.15 sati u Vinogradima Ludbreškim u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Biciklom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.75 g/kg upravljao 23-godišnjak.

- Upravljao je Izvorskom ulicom te nije prilagodio brzinu bicikla stanju i uvjetima na kolniku te je izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik. Uslijed pada je zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

U subotu, 1. svibnja oko 3.10 sati na državnoj cesti D-35 van naselja u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

- Osobnim vozilom je iz smjera Lepoglave u smjeru Ivanca pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.98 g/kg upravljao 25-godišnjak. Upravljajući vozilom, vozač je uslijed umora i utjecaja alkohola zaspao i u izlasku iz zavoja izašao vozilom van ceste, gdje je došlo do prevrtanja vozila u cestovnom jarku. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane - priopćila je policija.

Označeno u