Tijekom vikenda petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 27.4.2020. u 12:21h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, i to dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 24. travnja oko 14.20 sati u Brodarevcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 24 godina uključivao se vozilom u promet s dvorišta na nerazvrstanu cestu, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom je nerazvrstanom cestom osobnim vozilom upravljao 44-godišnjak koji je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio vozila. Ozljede je zadobio 24-godišnjak. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 24. travnja oko 20.50 sati u mjestu Visoko, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 61 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Breznice u smjeru Sudovca. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom prešao na nogostup kojim se kretao 59-godišnji pješak kojeg je udario. Uslijed udara je zadobio ozljede, te je medicinsku pomoć naknadno zatražio u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 26. travnja oko 13.30 sati na raskrižju državne ceste D-24 i lokalne ceste u Ludbregu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe. Žena starosti 48 godina upravljala je osobnim vozilom kroz mjesto Kučan Ludbreški i dolaskom do raskrižja nije vozilo zaustavila na prometni znak obavezno zaustavljanje i propustila osobno vozilo kojim je upravljala 30-godišnjakinja. Tom prilikom je došlo do udara vozila. Ozljede su zadobile obje vozačice i jedna putnica starosti 52 godine. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Zbog očevida prometne nesreće promet na toj dionici državne ceste je bio zatvoren za sav promet u vremenu od 13.48 do 15.06 sati.

Označeno u