Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije jedna poginula  i tri ozlijeđene osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije jedna poginula i tri ozlijeđene osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 15.4.2019. u 11:21h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća - jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 14. travnja oko 5.30 sati na lokalnoj cesti u Ljubešćici, smrtno je stradao muškarac starosti 36 godina. Nesretni je muškarac upravljao osobnim vozilom navedenom ulicom iz smjera Orehovca u smjeru Ljubešćice. Prilikom izlaska s nadvožnjaka u desnom oštrom zavoju, zbog neprilagođene brzine, došlo je do zanošenja vozila na cesti i slijetanja ulijevo van kolnika na travnatu površinu. Vozilo se prevrnulo, vozač je ispao iz vozila i smrtno stradao.

Ozlijeđenih osoba bilo je u prometnim nesrećama koje su se dogodile u Varaždinu, Ivancu te na autocesti A4.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 12. travnja u 14.30 sati u Ulici Augusta Cesarca u Varaždinu. Maloljetnik u dobi od 15 godina upravljao je biciklom nogostupom Cesarčeve ulice iz smjera Preradovićeve u smjeru Zagrebačke ulice, prevozeći nepropisno na upravljaču bicikla 15-godišnjakinju. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Alojzija Stepinca, započeo je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik Stepinčeve ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom prednjim dijelom bicikla udario u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je tom ulicom iz smjera Ulice Augusta Šenoe, upravljala 42-godišnjakinja. Uslijed udara u vozilo, 15-godišnja putnica s bicikla je pala na kolnik. Nakon prometne nesreće, sudionici su se razišli, ne obavijestivši policiju, no 15-godišnja putnica s bicikla naknadno je zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 13. travnja oko 8.15 sati na autocesti A-4 kod Ljubešćice, ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake autoceste iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Pri izlasku iz lijevog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sišao van kolnika u desno te donjim postrojem vozila naletio na metalnu odbojnu ogradu, a zatim u višestrukom prevrtanju vozila probio zaštitnu žičanu ogradu autoceste. Ozlijeđenom je mladiću medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 13. travnja oko 20.15 sati u Ulici Rudolfa Rajtera u Ivancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 13-godišnji dječak. On je upravljao biciklom županijskom cestom iz smjera Prigorca. U jednom je trenutku prilikom kretanja nizbrdicom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Policija je izvijestila i da je tijekom vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 149 prekršaja, od čega se najviše prekršaja odnosi na brzinu (74), alkohol i odbijanje alkotestiranja (18) te parkiranje (17).

Označeno u