Tijekom vikenda čak 18 nesreća, 15 samo s "materijalkom"

M.P./Varaždinske vijesti | 29.10.2018. u 10:06h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 18 nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom.

U subotu, 27. listopada oko 10 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 39 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.39 g/kg, ulicom Gustava Krkleca u smjeru Hallerove aleje. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola te neprilagođene brzine kretanja i uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 40-godišnjakinja, koja je stajala zaustavljena u koloni vozila. Vozačica je tom prilikom ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine su ozljede okvalificirane kao lakše. Kako je 39-godišnjak iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom, doveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. listopada oko 10.45 sati u Štefancu, ozlijeđene su tri osobe. Muškarac starosti 75 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Šemovca. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 40-godišnjak, koji se zaustavio na kolniku, u namjeri obilaženja teretnog vozila zaustavljanog uz rub kolnika. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača i 59-godišnja putnica iz vozila 75-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 28. listopada oko 1.25 sati u Mostečkoj ulici u Varaždin Bregu. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Gornjeg Kneginca u smjeru Jakopovca. Dolaskom u blagi lijevi zavoj, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, došlo je do izlijetanja vozila u desno van kolnika na zemljanu površinu, a potom i u šumu, gdje je prednjim, a zatim i stražnjim dijelom, udarilo u drvo. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 27-godišnji putnik iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su zadržani na liječenju, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.