Vozač osobnog vozila je napustio mjesto događaja Foto: Siniša Sović / FAS

Tijekom vikenda 14 nesreća, jedna osoba smrtno stradala, troje ozlijeđenih

I.D./Varaždinske vijesti | 3.10.2016. u 11:15h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to  jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Varaždinska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 30. rujna oko 19 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

>> Pijani vozač (24) naletio na zaustavljeno vozilo i usmrtio starca (76) koji je iz njega izlazio

Mladić u dobi od 24 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg u smjeru Kolodvorske ulice. Prilikom obilaženja osobnog vozila koje je bilo zaustavljeno ispred kolnog ulaza, djelomično na kolniku, zbog nedržanja svog vozila na potrebnoj udaljenosti, prednjim je desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio zaustavljenog vozila. Od jačine udara zaustavljeno je vozilo odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u tijelo 76-godišnjeg muškarca koji je prethodno izašao iz tog vozila radi otvaranja dvorišne ograde.

Nakon udara u osobno vozilo, 24-godišnjak je nastavio s kretanjem po Topličkoj ulici te je izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno gdje je udario u dvorišnu ogradu. Uslijed udara, 76-godišnji je muškarac teško ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je preminuo oko 22.20 sati. Zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredila je obdukciju preminulog i izvanredni tehnički pregled osobnog vozila 24-godišnjaka. On je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u petak, 30. rujna oko 15.30 sati u Ulici Ante Starčevića u Varaždinu. Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Koprivničke prema Optujskoj ulici. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak, koji je svoje vozilo zaustavio radi nailaska na kolonu vozila. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđen 41-godišnji vozač.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 30. rujna oko 19.20 sati na auto-cesti A-4 kod Gornjeg Kneginca. Žena starosti 57 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Čakovca prema Varaždinu. U jednom je trenutku zbog iznenadnog kvara na vozilu, zaustavila vozilo na desnoj prometnoj traci kojom se kretala, a ne na posebnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi, te nije poduzela sve mjere da vozilo što prije ukloni s kolnika. Također je otvorila prednja lijeva vrata svog vozila i time omela kretanje drugih sudionika u prometu, zbog čega je na tako otvorena vrata, naletjelo osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 0.53 g/kg upravljao 58-godišnjak, koji se kretao desnim prometnim trakom auto-ceste u istom smjeru. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila vozačice, koji se u trenutku prometne nesreće nalazio van vozila te ga je pogodila krhotina vozila. Medicinsku mu je pomoć na mjestu događaja pružila ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Jučer, 2. listopada oko 20.50 sati u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

>> FOTO Mopedist lakše ozlijeđen u sudaru u Ul. Zrinskih i Frankopana

Zasad nepoznati vozač upravljao je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom zapadnog kolničkog traka Ulice Zrinskih i Frankopana u smjeru Vidovskog trga. Zbog nepropisne brzine kretanja, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio mopeda kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 46-godišnjak. Uslijed udara vozač mopeda je pao na kolnik te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nakon prouzročene prometne nesreće, vozač osobnog vozila je napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenom vozaču nije pružio pomoć, niti je ostavio podatke o vozilu i svoje osobne podatke.