Tijekom prvog vikenda u godini policija u prometu utvrdila 75 prekršaja Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom prvog vikenda u godini policija u prometu utvrdila 75 prekršaja

Varaždinske vijesti | 4.1.2021. u 12:54h | Objavljeno u Crna kronika

Policija je od 1. do 3. siječnja (od petka do nedjelje) na području Policijske uprave varaždinske provodila pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno: 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj vožnje za vrijeme zabrane upravljanja, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 75 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.11 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 89 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja.

- Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - napominju iz varaždinske policije.