Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća

J.Š./ Varaždinske vijesti | 5.10.2020. u 22:04h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 4. listopada oko 9.30 sati u Strmcu Remetinečkom, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 68-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Remetinca u smjeru Podevčeva. Zbog nekretanja sredinom prometne trake, vozilom je prešao van kolnika u desno te sletio u cestovni kanal i pritom udario u betonski propust prilaznog kolnika njivi. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Bolnicu. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tom su vremenu policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 188 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 85 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, 9 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 53 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.53 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 125 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Što se ostalih događaja tiče, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 5 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Sračincu, Gornjem Vratnu, Donjem Vratnu i u 2 slučaja u Završju Podbelskom, a radi se o događajima vezanim viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.