Tijekom proteklog vikenda 10 prometnih nesreće, u tri ozlijeđene osobe

V.V. | 12.3.2018. u 20:45h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i  to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. ožujka oko 9 sati u Aninoj ulici u Varaždinu. Žena starosti 74 godine upravljala je biciklom u smjeru Prešernove ulice. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je kotačem vozila udarila u stražnji kotač bicikla kojim je nepropisno, bez davanja znaka rukom, ispred nje u istom smjeru, u fazi skretanja udesno prema kolnom ulazu, upravljao 72-godišnjak. Biciklistica je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je zadobila ozljede ramena i izjavila da će sama zatražiti liječničku pomoć.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. ožujka oko 9.30 sati u Varaždinu, Bombellesova cesta, ozlijeđen je 78-godišnjak. On je upravljao mopedom u smjeru Optujske ulice te je u jednom trenutku zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sišao na meki teren uz rub kolnika. Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 10. ožujka oko 19.30 sati, na raskrižju Varaždinske i Cvjetne ulice u Martijancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 52 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.56 g/kg, Varaždinskom ulicom iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždina. Dolaskom do raskrižja s Cvjetnom ulicom, skrenuo je ulijevo u navedenu ulicu i započeo polukružno okretanje vozilom.

Pritom je pri izlasku stražnjom stranom vozila na kolnik Varaždinske ulice, u desnu bočnu stranu njegovog vozila, udarilo osobno vozilo, kojim je Varaždinskom ulicom iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 35-godišnji vozač i troje putnika iz njegovog vozila starosti 35, 8 i 2 godine. Svi ozlijeđeni su sami zatražili liječničku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. 52-godišnji vozač je doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

 

Označeno u