Teretnjakom u Bolfanu naletio na osmogodišnjaka na zebri Foto: Ilustracija

Teretnjakom u Bolfanu naletio na osmogodišnjaka na zebri

M.P./Varaždinske vijesti | 27.3.2017. u 17:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se deset prometnih nesreća i to pet s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom.

U petak oko 14.15 sati u Ulici Stjepana Radića u Majerju, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 34 godine je upravljala osobnim vozilom u smjeru Sračinca. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te gustoći prometa, u jednom je trenutku prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 61-godišnjak, koji je smanjio brzinu kretanja radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i namjere skretanja ulijevo. Od siline udara, njegovo je vozilo odbačeno ulijevo te je desnim bočnim dijelom udarilo u prednji desni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak koji se kretao brzinom većom od dopuštene u naselju. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 34-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U petak oko 17.40 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinskoj ulici u Bolfanu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen osmogodišnji dječak. Muškarac starosti 45 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Ludbrega prema Koprivnici. Dolaskom u Bolfan, nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, zbog čega je prednjim dijelom vozila udario osmogodišnjaka koji je prelazio kolnik preko navedenog prijelaza. Ozlijeđenom je dječaku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 9.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do parkirališta u Zagrebačkoj ulici, započeo je skretanje ulijevo, a da prethodno nije propustio bicikl kojim je biciklističkom stazom, iz smjera Gospodarske ulice prema ulici Miroslava Krleže, upravljala 53-godišnjakinja. Prilikom udara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila u prednji kotač bicikla, biciklistica je izgubila nadzor nad upravljačem i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 11 sati u Lančiću, na raskrižju državne cesti D-35 s lokalnom cestom, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom lokalnom cestom. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom, nije se zaustavio na prometni znak „obavezno zaustavljanje“ već je vozilom ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je iz smjera Ivanca prema Kaniži upravljao 54-godišnjak. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u lijevu pedalu bicikla, uslijed čega je 54-godišnjak izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Isti je ozlijeđen i prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer oko 21.50 sati, na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 52 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.18 g/kg Međimurskom ulicom iz smjera Čakovca. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom, ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu i započeo skretati u lijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak koji je također ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla, zadržavajući smjer kretanja. Tom je prilikom došlo do sudara navedenih vozila, pri čemu je ozlijeđena 39-godišnja putnica iz vozila 31-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u