Sve aktivniji lopovi uoči Božića: Krali se novčanici, mobiteli, pive... Foto: Ilustracija

Sve aktivniji lopovi uoči Božića: Krali se novčanici, mobiteli, pive...

Varaždinske vijesti | 16.12.2019. u 21:31h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U petak, 13. prosinca, oko 13 sati u čekaonici zdravstvene ustanove u Ivancu, nepoznati je počinitelj iz jakne u vlasništvu 38-godišnjaka, otuđio novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima te novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 13. prosinca, u Žabniku, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 42-godišnjakinje i otuđio torbu sa sportskom opremom. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 13. prosinca, na parkiralištu u ulici Eugena Kumičića u Ivancu, nepoznati je počinitelj otuđio mobitel u vlasništvu 29-godišnjaka, ostavljen u nezaključanom osobnom vozilu. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 14. prosinca, oko 11.30 sati u Aleji kralja Zvonimira u Varaždinu, nepoznati je počinitelj drsko okrao 69-godišnjaka. Navedeni je prišao oštećenom koji se teško kreće i koristi kolica za hodanje, s leđa na biciklu te mu iz košare na prednjoj strani kolica otuđio torbicu s novčanikom, novcem, osobnim dokumentima i mobitelom. Visina materijalne štete iznosi oko 1 000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

U petak, 13. prosinca, oko 21 sat, u trgovini u ulici Rudolfa Fizira u Ludbregu, nepoznati su počinitelji otuđili više komada parfema u vrijednosti od oko 2 500 kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 14. do 15. prosinca u Globočcu Ludbreškom, nepoznati je počinitelj provalio u sportski objekt u Ludbreškoj ulici te otuđio nekoliko sanduka piva. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.