Strahoninec: Rotvajler preskočio ogradu dvorišta te ugrizao 26-godišnju prolaznicu Foto: Ilustracija

Strahoninec: Rotvajler preskočio ogradu dvorišta te ugrizao 26-godišnju prolaznicu

D.P./Varaždinske vijesti | 8.9.2016. u 10:35h | Objavljeno u Crna kronika

- Jučer u Strahonincu oko 18 sati i 30 minuta, u Ulici žrtava fašizma, pas pasmine "rottweiler" preskočio je ogradu dvorišta te ugrizao 26-godišnju prolaznicu - izvijestili su iz PU međimurske. 

Srećom, žena je u napadu psa tek lakše ozlijeđena, a protiv vlasnika psa izdan je prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

O događaju će se izvijestiti i nadležni veterinarski inspektor.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava međimurska upozorava građane da vode brigu o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, dužni su koristiti povodac. Izvođenje opasnog ili moguće opasnog psa na javne površine dopušteno jedino s brnjicom i na povodcu, i to od strane punoljetne osobe - apeliraju  iz PU međimurske.