S tuđeg mobitela poslao si prijeteće SMS-ove i onda zbog toga drugog kazneno prijavio Foto: Ilustracija

S tuđeg mobitela poslao si prijeteće SMS-ove i onda zbog toga drugog kazneno prijavio

| 17.1.2018. u 13:11h | Objavljeno u Crna kronika

Presudom Općinskog suda u Varaždinu, stavljen je van snage kazneni nalog izdan protiv 33-godišnjaka s područja Grede te je proglašen krivim jer je u travnju 2013. u Varaždinu u ime druge osobe na svoj mobitel slao prijeteće SMS-ove i potom ga kazneno prijavio.

Naime, on je bez privole muškarca iz Lepoglave, znajući njegove osobne podatke, koji su mu bili dostupni kao oštećeniku tijekom kaznenog postupka koji se vodio protiv Lepoglavčanina, u HT-u registrirao SIM karticu na njegovo ime.

Potom je na svoj mobitel poslao četiri SMS sa sadržajem “ubit ću te, zaklat ću te, rasporit ko svinju, noć te bu zela, mrtav si”, a Lepoglavčanina kazneno prijavio zbog prijetnje neistinito, navodeći da mu je poslao spomenute SMS poruke.

S obzirom da je počinio kazneno djelo protiv privatnosti, nedozvoljenom uporabom osobnih podataka te kazneno djelo protiv pravosuđa lažnim prijavljivanjem kaznenog djela, 33-godišnjak je osuđen na četiri, odnosno sedam mjeseci zatvora. Međutim, izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci, ali ona mu se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Usto, dužan je platiti 700 kuna novčanih trošova te još 3.488 kuna na ime troškova informatičkog vještačenja. S obzirom da su se stranke odrekle prava na žalbu, presuda je postala pravomoćna.