Pukao mu film zbog vožnje: Zgazio naočale 70-godišnjaku, strgnuo mu lančić i zaprijetio ubojstvom Foto: Pexels / ilustracija

Pukao mu film zbog vožnje: Zgazio naočale 70-godišnjaku, strgnuo mu lančić i zaprijetio ubojstvom

Varaždinske vijesti | 27.6.2023. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. lipnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1979. godište) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Kako su naveli, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 20. lipnja u Varaždinu, nezadovoljan načinom vožnje 70-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom ispred njegovog vozila, verbalno ga i fizički napao te mu zaprijetio da će ga ubiti.

- Osumnjičeni 44-godišnjak je potom, osnovano se sumnja, uzeo 70-godišnjaku dioptrijske naočale te ih uništio gazeći nogama po njima na tlu, kao i da mu je istrgnuo s vrata i bacio zlatni lančić te rukama razbio stakla na oba retrovizora njegovog automobila (nanesena šteta iznosi najmanje 1.500,00 eura) - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila istražni zatvor.