Provale u Varaždinu, Ludbregu i Vidovcu: Na meti kapelice, kompresori, novčanici... Foto: ilustracija

Provale u Varaždinu, Ludbregu i Vidovcu: Na meti kapelice, kompresori, novčanici...

I.D./Varaždinske vijesti | 11.3.2019. u 20:01h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija izvijestila o provalama i krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Od 4. do 8. ožujka u Ulici kardinala Stepinca u Ludbregu nepoznati je počinitelj provalio u kapelicu. Otuđeni predmeti i visina materijalne štete utvrditi će se naknadno.

U petak, 8. ožujka u Ulici Matije Gupca u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 36-godišnjaka, iz koje je otuđio prijenosno računalo, auto kompresor, bušilicu i set alatnih ključeva. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Istog je dana, 8. ožujka, u Nemčićevoj ulici u Ludbregu nepoznati počinitelj iskoristio odsustvo i nepažnju 35-godišnjakinje i iz nezaključanog vozila joj otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Tijekom noći s 8. na 9. ožujka u Optujskoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo vlasništvo jednog poduzeća iz kojeg je otuđio tablet i jedan mjerni uređaj. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Od 8. do 9. ožujka u Ulici Stjepana Radića u Vidovcu nepoznati je počinitelj provalio u jednu trgovinu iz koje je otuđio cigarete. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovih kaznenih djela.

Također, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su dva prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu i Hrašćici, a riječ je o događajima vezanim uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

Označeno u