Prometna nesreća u Beletincu zbog alkohola, ozljede zadobio 26-godišnji suvozač

VV | 6.4.2021. u 20:36h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 3. travnja oko 16.40 sati u Beletincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je u svojstvu mladog vozača pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.43 g/kg upravljao 20-godišnjak. Upravljao je iz smjera Beletinca u smjeru Filipići. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u zavoju je izgubio kontrolu nad vozilom, kojom prilikom je došlo do zanošenja vozila i udara u zemljani nasip. Ozljede je zadobio 26-godišnji suvozač. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 3. travnja oko 22.55 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.50 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Novi Marof. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

U ponedjeljak, 5. travnja oko 15 sati u Čalincu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.01 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ivanec. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 2. do 5. travnja  (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 70 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima te 58 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 188 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.01 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 105 km/h.