Prevozio više od šest tona duhana, a carini prijavio opremu i cijevi za ventilaciju Foto: PU varaždinska

Prevozio više od šest tona duhana, a carini prijavio opremu i cijevi za ventilaciju

I.D./Varaždinske vijesti | 26.4.2020. u 09:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954. godište) zbog počinjenja kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenja isprave.

Okrivljenog 66-godišnjaka optužnicom se tereti da je 30. ožujka 2020. na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska, kršeći mjeru samoizolacije, iako je znao da je promet duhanom na području Republike Hrvatske ograničen, u tovarnom prostoru teretnog vozila prevezao iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku bez prijavljivanja carini više od šest tona suhog duhana u listu prešanog u blokove, bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Tereti ga se i da je, radi prikrivanja tereta kojeg prevozi, u popratnoj dokumentaciji koju je predao carinskim i policijskim službenicima neistinito prikazao da prevozi sedamnaest paleta opreme i cijevi za ventilaciju.

>> Varaždinska policija zaplijenila čak 6120 kilograma ilegalnog duhana

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.