Manje oružja manje tragedija - akcija sigurnog uklanjanja opasnog oružja i eksploziva Foto: PU Varaždinska

Predao tri ručne bombe M75, dvije ručne bombe M52 te 2.7 kg TNT eksploziva

M.N./Varaždinske vijesti | 3.5.2018. u 10:45h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 2. svibnja, u sklopu akcije „Manje oružja manje tragedija“ policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske neimenovani građanin je u cilju sigurnog uklanjanja i uništavanja dragovoljno predao tri ručne bombe M75, dvije ručne bombe M52, dva metra sporogorućeg štapina, dva sporogoreća upaljača, 2.7 kilograma TNT eksploziva, vježbovni upaljač od ručne bombe i jedna minerska kliješta.

Policija ponovno podsjeća građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. Također, podsjeća da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892.

Ukoliko građani žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.