Policija u Šemovcu morala loviti 39-godišnjaka, prijeti mu kazna od 109 400 kuna

VV | 8.1.2021. u 10:17h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U srijedu, 6. siječnja u 21 sat u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske službenim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. Presretačem pokušali su propisno zaustaviti osobno vozilo, kojom prilikom je vozač osobnog vozila odbio postupiti po zahtjevima i signalizaciji policijskih službenika te je povećao brzinu kretanja i ne zaustavljajući nastavio se kretati u smjeru Dravske ulice, gdje se vozilom zaustavio, brzo izašao iz vozila i trčeći se počeo udaljavati u smjeru šumarka, gdje je sustignut od strane policijskih službenika. Navedeni vozač je uz uporabu sredstava prisile priveden i prostorije Policijske postaje Varaždin.

Provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu starosti 39 godina, te da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Također je upravljao neregistriranim i ne osiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja istom je privremeno oduzeto osobno vozilo, vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te je 7. siječnja priveden uz Optužni prijedlog na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109400 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda.

Nakon saslušanja od strane sutkinje Općinskog suda okrivljeniku je određeno zadržavanje u trajnu do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Konačna odluka o sankcijama i oduzetom vozilu Općinski sud će donijeti u roku 15 dana.