Policija traži očevice nesreće koja se u petak dogodila u Varaždinu Foto: ilustracija

Policija traži očevice nesreće koja se u petak dogodila u Varaždinu

I.D./Varaždinske vijesti | 14.5.2018. u 20:22h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 11. svibnja oko 17.30 sati u Ulici Stjepana Vukovića u Ivancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Dječak u dobi od 10 godina upravljao je biciklom kolnikom navedene ulice u nizbrdici. U jednom trenutku je izgubio nadzor nad biciklom i pao na desnu stranu na sredinu kolnika i zadobio ozljede. Ozlijeđeni je dječak prevezen po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 12. svibnja oko 15.10 sati u Kapeli Podravskoj. Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 56 godina. Upravljao je iz smjera Svetog Petra u smjeru Kapele Podravske. Dolaskom do raskrižja sa cestom koja je označena kao cesta s prednošću prolaza nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, već je nastavio vožnju u smjeru Kapele Podravske, uslijed čega je u njegovu stražnju lijevu stranu vozila prednjim djelom udarila 40-godišnjakinja. Ona se kretala vozilom županijskom cestom iz smjera Slokovca u smjeru Malog Bukovca. Uslijed udara izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela vozilom van kolnika i udarila u zemljani nasip i betonsko raspelo. Ozljede je zadobila vozačica osobnog vozila, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U petak, 11. svibnja u 7.15 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 16-godišnja pješakinja. Osobnim je nepoznatim vozilom Hallerovom alejom upravljao nepoznati vozač. Upravljao je iz smjera Ulice Gustava Krkleca u smjeru Ulice Stanka Vraza. Dolaskom do raskrižja s ulicom Stanka Vraza uslijed nekretanja sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti osobno vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza da bi propustio pješakinju koja je stupila na pješački prijelaz i prelazila kolnik. Tom prilikom je prednjim djelom osobnog vozila udario u lijevu nogu pješakinje koja je prelazila kolnik obilježenim pješačkim prijelazom, te se nije zaustavio već je napustio mjesto prometne nesreće. Ozlijeđena pješakinja je medicinsku pomoć potražila u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Policija moli očevice prometne nesreće ukoliko imaju kakvih saznanja da jave policiji na broj 192 ili 372-404.

Označeno u